joi, 5 august 2010

Din jurnalul unui cititor pe WC

Cine nu citeste pe WC? Eu citesc pe WC.De la mizilicuri, la dictionare; de la compozitia pastei de dinti, instructiunile de folosire a samponului, pana la Academia Catavencu,Viata Libera, romane, povestiri sau nuvele.Desi nu duc o viata prea activa, citesc putin; iar jumatate din timpul zilnic dedicat cititului il petrec pe vasul de toaleta.Seara dupa ce vin de la servici , imi gasesc timp si pentru 20-30 de minute de lectura , insa aproape intotdeauna ma apuca o toropeala si un somn de parca as fi carat toata ziua pietre de moara;insa pe WC orice lectura(de orice natura) devine intotdeauna interesanta.Un fenomen(!) ce nu mi-l explic,decat poate prin prisma plictisului ce intervine in timpul travaliului de pe tron.Alta explicatie nu gasesc.Interesant e ca o lectura interesanta te face de multe ori sa depasesti sau sa lungesti timpul normal de stat pe WC.E o lectura interesanta si mai relaxanta decat in orice alt mediu ambient,tocmai pentru ca incordarea,crisparea si orice alte ganduri,odata ajuns in baie-dispar.Mentiune:n-as putea citi in wc-ul unei gari(unde ar trebui sa intru u o masca de oxigen pe cap),unui restaurant,bar sau cafenea(unde pot citi cel mult scris cu pixul pe usa GIGI+MIMI=LOVE),pentru ca nu ma simt relaxat si din cauza pudicitatii.
Am citit undeva ca o editura din Japonia a publicat o poveste horror scrisa pe hartie igienica .Povestea are 9 capitole,fiecare scris pe un sul de hartie igienica..Cum ar arata casa mea oare cu restul capitolelor , pe care nu le-am terminat de citit intr-o sesiune pe wc , insirate peste tot ?:)

11 comentarii:

  1. :)))) acelasi obicei am si eu.de fiecare data cand ajung la baie trebuie sa citesc ceva orice nu conteaza ce si trebuie sa si termin ce am inceput sa citesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu citesc pe wc :D este locul meu de relaxare

    RăspundețiȘtergere
  3. pe wc este singurul loc unde citesc :D

    RăspundețiȘtergere
  4. am articole pe care le-am citit si de cateva ori pe wc in cazul in care nu am avut noutati in momentul ala :D

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte adevarat,nu stiu daca exista acreva care sa nu faca acest lucru...si eu citesc pe wc...am momente cand as vrea sa citesc in timp ce fac baie:)))

    RăspundețiȘtergere
  6. mereu ma trezesc si eu pe wc ca citesc de pe pasta d dinti,pe cutia cu diversi detergenti si asa mai departe,intr-un timp faceam integrame :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. :)) eu prefer alte locuri pentru lectura.

    RăspundețiȘtergere